Over KilRock muziekradio

 

KilRock is wat in Amerika een Free Form Radiostation wordt genoemd: een radiostation dat een cultuurplatform is en zijn luisteraars elke dag weer met nieuwe ontdekkingen verrast.

Free Form radiostations hebben grote muziekcollecties waaruit ze hun materiaal kunnen kiezen. KilRock ook: onze catalogus telt nu ruim 7.100 namen van acts en meer dan 32.000 titels. Elke week voegen wij daar minstens honderd titels aan toe.

We doen dat met een bijzondere reden: de moderne popmuziek uit de periode vanaf 1950 tot en met 1985 dreigt verloren te gaan, doordat het genre uit die periode veel te weinig aandacht op de radio krijgt. Het is cultuurgoed dat we niet uit het oog mogen verliezen.

Waarom wij dat vinden? Luister maar eens een dag naar KilRock en je krijgt een goede indruk waarom. Steeds weer ontdek je nieuw materiaal van bands en artiesten, waarvan je zou willen dat je er de platen of cd’s van in huis zou hebben (of misschien zelfs wel met je band zou willen spelen).

 

Muziek ontdek je dus door naar KilRock te luisteren. 

Nieuwsgierig?

Beluister KilRock gewoon eens een dag en vertel ons eens wat je van ons muziekproject vindt of wat je je nog uit de periode -waarin die muziek nog overal te horen was- herinnert.

De pagina waarop onze programmering staat, vertelt je wat je tijdens elk dagdeel aan muziekstijlen kunt verwachten.