Reageer!

Wat vind je van KilRock radio?

Op deze pagina lees je de reacties die wij tot dusver op het KilRock hobbyradioproject hebben ontvangen.

We controleren elke nieuwe reactie vooraf. Het kan dus even duren voordat je reactie op deze pagina verschijnt.

 

58 gedachten over “Reageer!”
 1. Jullie muziek kan aleen maar supper zijn als er ook rock hits uit 70,90 EN Nederlandse rock hits dat geen slager hits zijn en Engelse hits van Belgische en Nederlandse Artisten gedraaied worden

  1. Wij proberen een zo breed mogelijk muziekaanbod te bieden. Je zult (nu nog niet, maar verderop in het jaar) merken dat nog veel meer materiaal aan onze playlist toegevoegd wordt.
   Dank voor je reactie!

 2. Vandaag de laatste dag op 1287 kHz. Maak maar even gebruik van de gelegenheid om jullie succes te wensen bij de verhuizing. Ik hoorde van een collega van jullie dat jullie zelfs naar een naburige provincie vertrekken. Ben daarom benieuwd of jullie bij eventuele terugkomst de naam Kilrock behouden.
  Nogmaals, succes met alle drukke werkzaamheden, ondertussen luister ik lekker verder via de webstream.

  1. Hoi Peter,

   De naam KilRock blijft. We hebben er een tijdje over nagedacht, maar er zijn voor ons drie redenen waarom wij ‘m aanhouden:

    De naam is inmiddels een echt merk aan het worden. We hebben er héél veel tijd (en geld!) in gestoken om dat voor elkaar te krijgen. Verander je de naam, dan gooi je alles weg en moet je weer opnieuw beginnen. Wij hebben vooral de laatste weken gemerkt dat de naam KilRock een gevoel van herkenning met ons muziekformat oproept. Doodzonde om dat overboord te kukelen.

    KilRock heeft door de jaren heen historie opgebouwd. Zowel Willem als Marcel vonden ’t geen probleem om -als dat écht nodig zou blijken- een nieuwe naam en nieuwe vormgeving te ontwikkelen. Klein onderzoekje: de naam KilRock n’s in Google ingetikt… WHAM!: een hele lijst aan fora, reacties op berichten op reacties van reacties op reacties, uitwisseling van airchecks, YouTube videootjes… Willem en Marcel focussen enorm op het in stand houden van techniek en inhoud. Dan zien ze ineens dat hun hobbykind zo hier en daar meer luisteraars, DX-ers, toetsenborden, camera’s en servers in beroering bracht dan verwacht. Waarom zou je afstand doen van die historie, alleen maar omdat je verhuist?

    Er valt toch al veel werk te doen: niet alleen de verhuizing op zich, maar ook technisch/inhoudelijk wordt al maanden aan wat verbeteringen gewerkt. We hopen eind 2024 van Radio DJ op Rivendell Radio Automation over te stappen. Een op Linux draaiend pakket dat ons (hopelijk) mogelijkheid biedt om het muziekformat beter tot z’n recht te laten komen. Die omschakeling betekent een volledige studie naar/herinrichting van een playout systeem, herbeoordeling van meer dan 33.000 titels & vormgeving, implementatie op de website (titelinformatie), audiologging etc. Op kassabonnetjes zoals van de Bijenkorf zie je dingen staan als ‘1 koppen koffie’. Welnu: voor die Rivendell klus hebben wij ‘1 mensen’ rondlopen, die ook al veel andere klussen doet. Waarom meer werk veroorzaken dan nodig? Het moet een hobby blijven, nietwaar?

   Dank voor je reactie Peter. Beantwoording ervan is een wat lang verhaal geworden, maar het geeft hopelijk een beetje inzicht in wat er zoal achter de schermen speelt.

 3. Ik luister als ik thuis werk hele dagen naar jullie stream via een internet radio, helemaal geweldig. Ik heb een behoorlijke “muzikale vocabulaire”, maar ik ontdek nog steeds (voor mij) nieuwe oude muziek. Omdat ik ook verknocht ben aan het onvervalste AM geluid, stem ik ’s avonds ook soms af op 1287 KHz op diverse (nieuwe en oude) radio’s. Hier in Oud-Beijerland komen jullie ook perfect door op de middengolf, maar dat zal je niet verbazen. Dus ik dacht, ik neem eens de proef op de som en ben deze week van m’n woonplaats naar ons vakantie adres in Vlissingen / Dishoek gereden via de A4 met Kilrock via de middengolf op de autoradio. Echt het hele stuk (met uitzondering van de Vlaketunnel…) perfecte ontvangst en ook hier aan de Zeeuwse kust is dat niet anders. Naast gewoon op de autoradio hier ook op een portable Tecsun PL-330 prima te ontvangen. En op een SDRplay met een kleine mini whip antenne gewoon S9 +25! Van de week ook nog even over Zuid-Beveland en Walcheren getuft met jullie op de autoradio. In alle uithoeken en op alle dijkjes prima te ontvangen, in Goes, Wolphaartsdijk, Eindewege, Lewedorp, Arnemuiden, Koudekerke, Zoutelande, overal prima en stabiel. Ga zo door met jullie muziek en houd hem in de lucht!

  1. Geweldig om te horen dat je zo van ons radiostation kan genieten Leon, en ja we doen ons best om de 1287 in de lucht te houden.

  2. Helemaal eens, geweldige zender, geen vreselijke schreeuw reclame of ander gewauwel! Elk uur nieuws, heerlijke 60 70 muziek, hoop nog lang te luisteren!

 4. Ik luister naar uw station met behulp van de Nederlandse SDR in Japan. Ik ben onder de indruk van de prachtige muziek. Bedankt voor de mooie muziek.

 5. Een nieuwe omroepzender op het internet (en AM.) ontdekt.
  Vandaag ook een whats-appje gestuurd, nog geen ontvangst bevestiging maar geduld is een schone zaak.
  Ik ben een luisteraar uit de tijd dat pop muziek heel normaal was.
  Helaas steeds minder te vinden behalve dan op het internet.
  De muziekkeuze is verrassend en niet eindeloos herhaald.
  God zij dank niet verpest door constante reclameboodschappen zoals op de meeste streams.
  Jullie zijn een mooi voorbeeld hoe radio echt moet klinken.
  Ik mis nog een uurtje “speciale albums”, bijvoorbeeld in de late avond.
  Op de AM 1287 Khz is hier in Maassluis niets te horen. De geluidskwaliteit van de stream is prima en dynamisch.
  Die nieuwe antennemast ziet er indrukwekkend uit en ik ga er vanuit dat het om laagvermogen uitzendingen gaat.
  Vroeger ook een radiostation (FTA) gehad maar de RCD maakte daar op het laatst toch een einde aan 🙂
  Ga zo door in deze stijl, jullie zijn een verademing als het om muziek gaat.

  1. Het WhatsAppberichtje van Jan is inmiddels beantwoord. Dank voor je positieve reactie jan. Het geeft ons het gevoel dat we het niet voor niets doen!

 6. Koos Robart
  2 februari 2024

  Prima ontvangst hier in Papendrecht, wat een verrassing was het om tijdens het testen van mijn jaren50 radio’s op de middengolf muziek te horen uit mijn jeugd. Super!

 7. Sinds gisteren jullie zender ontdekt (na een tip van Albert vd Biezenbosch).
  Complimenten hoor. Ik hoor regelmatig verrassend leuke muziek; zelfs Renaissance kwam net voorbij. Top!

  1. Wat op onze publieke omroep niet lukt doen jullie gewoon zonder enorme fondsen: leuke en interessante muziek, geen reklame en geen geleuter!

   Proficiat!

   Ook middengolf apprecieer ik om meerdere redenen bijzonder! Past geweldig bij de muziek en bij mijn herinneringen aan mijn tranistorradio in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

   Voor het eerst in jaren kan de radio hier weer aan.

 8. Ik was dit station volkomen uit het oog verloren en dus ook mijn oren. Zag de naam Killrock in een Group voorbij komen. Weer aan het luisteren, prima prima station.

  Groet
  Paul de Haan.

  1. Er gebeurt nog steeds veel in de ether. De condities lijken top voor DX als we je reactie zo lezen. Dank voor je reactie en de complimenten Peter!

  1. Dank voor je reactie Jeroen! Het was een studiotest. Moeten we er nog een paar van doen, maar inderdaad: live radio. Altijd leuk; ook om te doen.

 9. Grappig dat lpam zo leeft. In dordrecht Stadspolders goede ontvangst op de wekkerradio, want daar zit nog mg op! Succes met je station. Groet Jan pa3fgo

 10. Hier in Breda zit het signaal op een ruime S9+20 db op de SDRplay RSDdx ontvanger. En ruim S9+40 op de Yaesu FRG-7700 ontvanger. Uitstekend dus, wat ik van jullie gewend ben de laatste maanden.
  De antenne is hier nog steeds de Rafansys actieve magnetic loop (binnenshuis).
  Check de mail voor het stukje opname wat ik gemaakt heb op de SDR ontvanger.
  Succes met de tests. Voor nu is het dik in orde.

  1. Hoi Kees,
   Er zijn nog wat een paar kleine dingetjes die we in orde moeten maken, maar uit je reactie (en opname!) blijkt dat we in elk geval op de goede weg zitten. Dank voor je reactie. Wij ploeteren voort!

 11. Heb net een andere receiver gekocht de Yaesu VR-5000 met als antenne een Diamond D-130 scanner antenne op 7 Meter hoogte.

  ik woon in Drimmelen (NB) (JO21JQ)waar jullie op AM 1.287 binnen komen met een S9+20DB nouwelijks storing inhet signaal,
  Dit is een tijdelijke opstelling

  Vriendelijke groeten

  Arie van Rijsbergen de PD7AVR…

  1. Dank voor je reactie Arie. Mooi resultaat! Leuk om te lezen.

 12. Een jaar of 5-10 geleden luisterden we naar Marcels nachtprogramma bij Radio Rijnmond. We wonen namelijk in Canada en hebben tijdsverschil. Nu toevallig jullie zender gevonden en jullie zitten ook nog eens in s-Gravendeel! We hebben jullie net een kwartiertje opstaan en gaan eens kijken of het bevalt. Tot zover hartstikke leuk! Groetjes van Femke en Erick Burnet in Vernon BC, Canada

  1. Voor de buitenstaanders: Erick was óók degene die een petitie opzette om het nachtprogramma te behouden. Dat is uiteindelijk niet geslaagd. Welkom bij KilRock Femke en Erick! Dank voor de lovende reactie en groeten aan Femke.

 13. Redelijke ontvangst hier in Woerden, in ieder geval geen concurrentie/interferentie door andere stations. Ben zelf de komende dagen ook nog bezig mijn antenne situatie te verbeteren, dus ben benieuwd of ik het nog iets beter krijg. Leuk jullie vanuit de Dordtse Kil te horen met lekkere muziek!

  1. Hoi Peter,
   Dank voor je reactie. Vrijdag 9 december zijn we tijdelijk uit de lucht i.v.m. werk aan onze antenne.
   We verwachten aan het eind van de middag weer terug te zijn.
   Succes met jouw antenne. Dank voor het compliment over de muziekkeuze. Zeer gewaardeerd!

 14. Hoi kilrock van uit Middelburg goed te omvangen met soms min en plus radio 4/5 ik luister nu met een sony icf-sw30 ik luister veel op de middengolf ,je hoort nog wel van mijn groetjes Gerrit j NL5419

 15. Goedemorgen, ” luid en duidelijk ” zoal het heet, jullie komen met een signaal van 15 over 9 binnen in Oud Beijerland , Prima !!

  1. Dank voor je reactie Piet. Hartstikke goed om te horen dat we zelfs in Hoek van Holland nog te ontvangen zijn!

 16. Top zender!!
  Via “RadioNED” toevallig bij jullie terecht gekomen.
  Heerlijke muziek en idd lekker afwisselend.

  Mooie 50.70.80-ies en niet alleen de hits
  En dankzij “thuiswerken” kan ik vrijwel de hele dag luisteren! 😉

  Groet,

  Marco V

 17. Het was een echt bijzondere Kerstmuziekspecial deze dagen !
  Alleen al hoe het aanving om 18.00 uur ! Ik dacht nog : “huh….wat is dit nu ?” Tijdens alle visite gewoon gezellig zachtjes laten spelen op de achtergrond…. Veel onbekende muziekstukken…..een Kerst-ontdekkingsreis ! …..dank !

 18. Sins kort jullie ontdekt, wat een heerlijkheid.
  Op het werk (s-Gravendeel) en hier op zolder (Maasdam).
  Ga zo door met dat heerlijke geluid.

 19. Heerlijk ! Geen nieuws….geen geklets…..geen reclame maar goeie muziek ! Nu staat mijn radio dus weer, ouderwets, uren achtereen aan !
  Zo leuk ook dat dit zijn oorsprong vindt vanuit mijn directe omgeving !
  Geinige jingles ! Ik ontvang jullie hier in Barendrecht keihard, ook avonds en nachts…..

  1. Dank voor je reactie Jeroen. Hartstikke leuk om te horen dat je je radio hebt afgestoft ;o)

 20. goede morgen, middag, avond,
  het eerste dat ik ‘smorgens doe is de radio aanzetten.
  het laatste dat ik doe is…. inderdaad, want ik moet ook slapen.
  tijdens het werk arbeidsvitaminen maar voor deze pensionado zijn de vitamientjes ook prettig voor de oortjes.
  ga zo door, ik blijf luisteren!!

  1. Wij gáán door Dré. Al is het alleen maar omdat je ons zo blij maakt met je complimenten!!

  1. Maak er een mooie vakantie van Henk!
   Dank voor je reactie.

 21. Leuk jullie opde middegolf te horen mijn droom ookeen radio station eenradio man in hhart in nieren

  1. Dan spreken we af dat we onze uitzendingen ook namens jou doen Henk, idee?

 22. Goededag , Alweer een hele poos geleden had ik doorgegeven dat jullie hier in stompwijk te horen waren maar nu krijg ik het idee dat jullie sterker zijn : zowel op de yaesu 7700 als op de target hf3 zetten jullie overdag een redelijk stabiel signaal neer van zo rond de negen en met lichte storing van lokale rommel best te beluisteren ..doet mij goed dat de mw leeft ! groeten van uit een zonnig stompwijk ..

  1. Als het goed is wordt op termijn de ontvangst misschien nog wat beter. We zijn bezig met metingen en ingrepen die het signaal zo goed mogelijk moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *